dilluns, 29 de juny del 2015

"HER" - ENAMORAR-SE D'UN PROGRAMA INFORMÀTIC


Dintre del cicle sobre la tecnologia i la influencia en l’envelliment, aquest passat divendres s’ha projectat a la sala d'actes del Palau Macaya la pel·lícula Her, que va rebre fa poc l’Oscar al millor guió.

Cinefòrum sobre aquest film que exposa la relació emocional que arriba a tenir el protagonista amb un sistema operatiu informàtic, que està programat per relacionar-se fins nivells humans amb l’usuari.

Tornem amb un tema de ciència-ficció que pràcticament tothom ja veu molt possible.

La qüestió és quines conseqüències tindran aquests canvis. Relacionar-se amb una veu, en aquest cas sensual i vellutada (en la V.O. - és la de la Scarlett Johansson-), fins a arribar a tenir experiències molt intenses amb ella, sembla mentida, però el grau d’aïllament i solitud que avui dia afecta tantes persones de tot el món, principalment les que viuen a grans ciutats, pot arribar a provocar-ho.

El sistema operatiu no és humà, no te cos però transmet confiança, admiració, en definitiva estimació; coses dels que molts humans estan mancats.

Estic convençut que sempre serà millor que la estimació i sobre tot l'amor vagi acompanyat de tots els sentits, sense excepció i sobre tot de la proximitat amb un cos de carn i ossos, però si això falta, l'invent de la pel·lícula podria ser un succedani.

Aquí teniu el trailer:

1 comentari:

  1. Està molt bé el tema, inclús pot ser versemblant, però fa una mica de yu-yu que això pugui ser veritat. Personalment crec que la intel·ligència artificial i la humana estan molt allunyades, inclús que no tenen res a veure, no es basen en els mateixos patrons. És un tema interessant.

    ResponElimina