dijous, 24 de gener del 2013

ISIDRE ESTEVE - FUNDACIÓ



El passat 13 de novembre. el pilot de ral-lis Isidre Esteve va donar una conferència a la Sala d'Actes de La Pedrera.

Pels qui no el coneixen, pocs suposo, dir que Esteve (1972) és un gran pilot de motos i cotxes que ha participat i guanyat una gran quantitat de curses arreu del món, inclòs el Dakar.

L'any 2007, en una cursa, va patir un accident que el va deixar sense poder caminar. A partir de aleshores es mou en cadira de rodes.

La conferència va consistir en explicar la seva vida i, sobre tot els canvis que ha experimentat després del greu accident.

Esteve encomana entusiasme quan parla i va esdevenint un exemple de com superar una adversitat com la que ell ha patit.

El procés després de l'accident va des de la presa de consciència de que el prioritari es sobreviure, després la voluntat de millorar i després pensar en com has d'enfocar la nova vida.

La quantitat de temps de la que va disposar per pensar el va portar a prendre el millor dels camins. Voluntat, esperit de superació i crear una Fundació per millorar la vida d'esportistes amb handicaps com el seu.

No s'ha de llençar mai la tovallola. És el seu consell.

Amb la seva limitació, ha participat en altres curses, amb cotxes adaptats. A més, entre les funcions de la seva Fundació, està en el projecte de desenvolupament d'un coixí especial per persones amb mobilitat reduïda que evitaran les temudes xacres.

En mig de la conferència va parlar de l'experiència més important per ell com esportista: El Dakar: el coneixement d'Àfrica, un continent que l'ha enganxat de tal manera que li ha fet veure molts aspectes de la vida de forma molt diferent a com els interpretava. L'optimització dels recursos, quan aquests són minsos és una de les moltes lliçons apreses dels africans.

Per ell, l'esport és una escola de valors.

Després d'escoltar-lo vaig pensar que Isidre Esteve ja portava "de fàbrica" els valors per desenvolupar-se en la vida de la millor manera possible en qualsevol circumstància.

Aquí teniu el vídeo del Programa que li va dedicar Albert Om:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada