dijous, 15 de desembre del 2016

"L'INVESTIGACIÓ D'AVANTGUARDA A BARCELONA"


El 24 d'octubre passat a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, la biòloga Marta Nadal fa fer una conferència que va titular: "Construir ponts entre el malalt i la recerca".

Ens va parlar de l'IDIBAPS (Institut d'investigacions biomèdiques Agustí Pi i Sunyer) estretament vinculada amb l'Hospital Clínic de Barcelona, el CESIC, la Universitat de Barcelona i el suport de la Generalitat de Catalunya. Per cert que des de el mes de març al maig s'organitzen visites guiades a aquest centre de recerca.

Hi treballen 1.414 persones, de les quals, 475 són investigadors principals. A la web http://www.idibaps.org/ s'hi troba molta informació.

A destacar la vinculació directe entre els metges del Clínic que exerceixen també com investigadors. Això produeix uns efectes pràctics molt interessants degut a la proximitat de la malaltia amb la recerca de la seva sol.lució, tot tenint en compte les particularitats de cada pacient.

La publicació a les principals revistes científiques del món dels treballs d'aquesta important institució son molt nombroses i donen la mida de la seva categoria.

Es va parlar també de la financiació que prové de diverses fonts, entre elles les derivades de les propies investigacions i els seus fruits.

Convé saber que aixó existeix. Sovint només parlem d'allò que no fem o que fem malament com a país. L'IDIBAPS demostra que ens podem sentir orgullosos d'un equip de persones tan important que treballen per millorar la salut de la gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada