dijous, 26 d’abril del 2012

SOFROLOGIA


Conferència: "Com portar la relaxació al dia a dia". per Àurea Gómez Ergüin, Màster en Sofrologia Caycediana.

 Lloc: Biblioteca Sofia Barat, carrer Girona, 64, Barcelona

Data: 24 d'abril de 2012

Es van tocar aquests tres punts:
Que és i per a que ens serveix la relaxació.
Relaxació física i relaxació mental.
Exercici pràctic de relaxació.

Sobre la base de la sofrologia, ciència que reuneix una sèrie de tècniques de relaxació, s'explica que d'una manera força pràctica és possible arribar a un estat de relaxació, fora d'altres tècniques, com el ioga o la meditació, que, a priori requereixen una determinada posta en escena.

Aquestes tècniques es poden portar a terme en qualsevol lloc on es trobi la persona que s'hagi d'afrontar a una situació que li produeixi estres, com per exemple, un examen, parlar en públic, tenir un canvi d'impressions amb alguna persona que pugui resultar conflictiva, etc.

Es tracta de prendre consciència de l'estat del cos i una vegada s'ha fet, concentrar l'atenció sobre totes les parts del mateix, des de el cap fins als peus, de manera que anem relaxant tots i cada un dels músculs.

La respiració es important. S'ha de produir amb normalitat, no calen grans inspiracions ni expiracions. A cada expiració cal expulsar les tensions que es puguin notar. Un cop relaxats cal visionar, millor dir pre-visionar la situació que ens produeix el neguit, procurant que la persona es vegi portant-la a terme de manera positiva.

La pràctica feta en aquesta sessió va durar uns vint minuts i jo que mai he fet res semblant vaig notar una sensació molt bona en quant a relaxació i benestar.

Amb la pràctica constant, es pot aconseguir, segons la ponent, que en pocs minuts s'aconsegueixi un resultat positiu, fent l'exercici en qualsevol lloc on ens trobem i en qualsevol circumstància.

Com a complement, afageixo un vídeo que amplia el tema y "La Contra" de La Vanguardia del dia 24 d'abril de 2012: "Sólo es interesante el que se interesa" que encara que es correspon amb el tema de la conferència, crec que pot tenir alguna relació prou interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada